5 keisčiausi patiekalai, kurių privalai paragauti bent kartą gyvenime

Kai atsibosta įprstos košės, kepsniai ir sriubos, verta išbandyti kažką naujo. Štai patiekalų sąrašas, kuris kupinas naujovių, o galbūt tik tradicijų? Norint paragauti šiuos patiekalus gali tekti šiek tiek pakeliauti ir nusiteikti, kad prireiks daug drąsos.

5. Šiokara, Japonija

Šiokara yra vienas keisčiausių maisto produktų iš Japonijos, tai – raugintas jūros gyvūnų maistas. Jis paruošiamas iš tirštų vidinių jūros gyvūnų organų, tokių kaip sepijos, žuvis ar kalmarai. Šiokaros ingredientuose taip pat yra ryžių, druskos ir čili, kurie fermentuojami ilgiau nei mėnesį. Šis patiekalas siūlomas daugelyje vietinių restoranų ir Japonijos turguose ištisus metus.

4. Witchetty Grub, Australija

„Witchetty grub“ yra vidutinio dydžio lerva, randama tik Australijoje. Vietiniai gyventojai juos renka iš vyturinių augalų šaknų. „Witchetty grub“ yra lervos, turinčios daug baltymų, žmonės anksčiau valgydavo tiek žalias, tiek lengvai paruošiamas. Didžioji dalis Australijos gyventojų valgo jas žalias, jų skonis panašus į migdolų. Šių lervų valgymas nedaro jokio žalingo poveikio žmogaus sveikatai.

3. Šimtmečio kiaušiniai, Kinija

Šimtmečio kiaušiniai yra konservuoti viščiukų, ančių ar putpelių kiaušiniai. Tai vienas iš ypatingų bei keistų Kinijos maisto produktų. Jis vadinamas konservuotu kiaušiniu ir šimto metų kiaušiniu. Šimtmečio kiaušinių gaminimas užtrunka nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių. Vištų, ančių ar putpelių kiaušiniai, pamerkti į skystą druskos, pelenų, molio ir greitųjų kalkių mišinį, laikomi nuo keletos savaičių iki kelių mėnesių, kad kiaušinių druskos tirpalas nusistovėtų.

2. Fugu, Japonija

Japonijos fugu yra mirtinos žuvies patiekalas, vadinamas puffer. Ši žuvis yra labai nuodinga. Tik gerai išvalytos žuvys, kurias paruošia ekspertai virėjai, gali būti valgomos nebijant mirties. Šiandien Japonijoje yra 3800 fugu restoranų, fugu ruošimą ir pardavimą griežtai kontroliuoja vyriausybė.

1. Gyvatės vynas, Pietryčių Azija

Ar jums nėra visiškai nuobodu turėti tik tradicinius maisto produktus? Norite maisto su potraukiu, tada rinkitės gyvatės vyną. Tai ryžių arba grūdų gėrimai, paruošti užpilant gyvatę. Gyvatės vynai daugiausia gaminami Vietname ir kitose Pietryčių Azijos šalyse. Kai kuriais atvejais vietnamiečiai į vynus įtraukia ne tik gyvates, bet ir skorpionus.

Baltymų elementai gyvačių nuoduose yra priežastis juos pasirinkti vynams ruošti. Per ilgą fermentacijos laiką nuodai išnyksta veikiant etanoliui, tuo pat metu vynas prisotinamas baltymų elementais. Gyvatės vynai turi pakankamai gydomosios galios, kad išspręstų tokias sveikatos problemas kaip nugaros skausmai, raumenų skausmai ir reumatas.