5 maisto produktai, kurie padės palaikyti sveikas akis

Kone kiekvienam yra svarbi jo sveikatos būklė. Bet dažnai mes susikoncentruojame tik į pagrindinius aspektus, tokius kaip širdį, protinę veiklą, fizinę būklę. Tačiau daugelis pamiršta taip pat svarbų organą – akis. Jus be akių, būtų sunku. Nors akli žmonės gyvena įprastą gyvenimą, tačiau matyti juk visada yra smagiau. Kad išlaikytumėte gerą regėjimą ir išvengtumėte arba bent jau nutolintumėte ligas, būdingas akims, reikia ne tik taisyklingai naudotis išmaniosiomis technologijomis, bet ir stiprinti akis vartojant joms palankius maisto produktus.

5. Uogos

Uogų vartojimo nauda akims:

Mėgstate valgyti uogas? Gerai. Jos yra puikus stiprių antioksidantų, tokių kaip vitaminas C., šaltinis. Antioksidantai apsaugos jūsų akis kovodami su kenksmingais laisvaisiais radikalais. Vitaminas C taip pat gali sumažinti glaukomos, kataraktos ir geltonosios dėmės degeneracijos išsivystymo tikimybę, dėl kurių atsiradimo prarandamas regėjimas.
Liuteinas yra pigmentinė maistinė medžiaga, kurios gausu mėlynėse ir avietėse. Filtruodama mėlyną šviesą, ši medžiaga padeda apsaugoti tinklainės geltonąją dėmę nuo oksidacinių pažeidimų. Taip yra todėl, kad geltonosios dėmės regionas yra labai jautrus mėlynai šviesai.
Valgant mėlynes, gali pagerėti naktinis matymas ir kraujotaka akyse.
Mėlynės yra vitamino A priturtintas vaisius. Vitamino A įtraukimas į mitybos racioną yra būtinas dėl regėjimo gerinimo. Tai taip pat gali apsaugoti jūsų akis nuo uždegimo.

4. Kiaušiniai

Kiaušinių valgymo nauda akims:

Kiaušiniuose yra du svarbiausi antioksidantai, vadinami liuteinu ir zeaksantinu. Šie du antioksidantai vaidina pagrindinį vaidmenį apsaugant jūsų akis nuo su amžiumi susijusių ligų, vadinamų geltonosios dėmės degeneracija ir katarakta. Taigi į savo dienos racioną turėtumėte įtraukti kiaušinius.
Pakankamai suvartojus sveikų omega-3 riebalų rūgščių, galima išvengti akių sutrikimo, vadinamo glaukoma, pažeidžiančio akių regos nervą. Omega-3 riebalai taip pat gali kontroliuoti didelį akių spaudimą.
Kasdienis kiaušinių vartojimas gali sumažinti tinklainės geltonosios dėmės srities retėjimą. Tai gali padėti išlaikyti gerą regėjimą.
Kiaušiniai yra puikus cinko šaltinis. Šis mineralas leidžia vitaminui A gaminti apsauginį melanino pigmentą akyse. Cinkas taip pat gali sumažinti regėjimo sutrikimą ir su amžiumi susijusių sutrikimų, vadinamų geltonosios dėmės degeneracija, riziką.

3. Morkos

Morkų valgymo nauda akims:

Morkos yra sveika šakniavaisių daržovė, kurioje gausu beta karotino. Tai yra karotenoidų pigmentas ir vitamino A forma. Vitaminas A yra būtinas geram regėjimui. Vitamino A trūkumas organizme sukelia regėjimo problemų. Vitaminas A taip pat vaidina gyvybiškai svarbų vaidmenį apsaugant rageną – skaidrų akių sluoksnį.
Liuteinas yra svarbi akių maistinė medžiaga, esanti morkose. Jis apsaugo tinklainę ir sumažina sutrikimo, vadinamo geltonosios dėmės degeneracija, atsiradimo tikimybę.
Jei į savo dienos racioną įtrauksite morkas, jūsų kūnas gaus pakankamai liuteino ir vitamino A. Šios dvi maistinės medžiagos yra būtinos norint išlaikyti jūsų akis sveikas ir taip pat gali užkirsti kelią periferinio regėjimo praradimui.

2. Lašiša

Lašišos valgymo nauda akims:

Lašiša yra puikus sveikų, omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Lašiša taip pat padeda palaikyti sveikas akis kuo ilgiau. Pakankamai suvartojant lašišos, organizmas aprūpinamas pakankamai aprūpinamas omega-3 riebalų rūgštimis. Taigi jūsų kūnas gali veiksmingai užkirsti kelią tinklainės sausumui ir su amžiumi susijusiai geltonosios dėmės degeneracijai.
Sausos akies sindromas yra būklė, kai akys nėra pakankamai sutepamos. Dėl sausų akių prarandama aiški rega. Lašiša yra vienas geriausių maisto produktų, siekiant išvengti sausų akių sindromo.
Vitaminas D yra svarbi maistinė medžiaga akims, jo taip pat yra gausu lašišose. Vitaminas D padeda išlaikyti gerą regėjimą ir išvengti tinklainės uždegimo.

1. Lapinės daržovės

Lapinių daržovių valgymo nauda akims

Lapinėse daržovėse yra dvi svarbiausios maistinės medžiagos, būtinos akims, vadinamos liuteinu ir zeaksantinu. Šios dvi maistinės medžiagos gali užkirsti kelią šviesos sukeltam tinklainės geltonosios dėmės pažeidimui. Apsaugodami tinklainės geltonosios dėmės sritį, liuteinas ir zeaksantino padeda sumažinti su amžiumi susijusių ligų, vadinamų geltonosios dėmės degeneracija, riziką.
Tinkamai subalansuotas lapinių daržovių vartojimas galėtų sustiprinti akių gebėjimą nustatyti kontrasto skirtumus.
Tamsiose lapinėse daržovėse yra daug beta-karotino. Jūsų kūnas absorbuoja beta karotiną iš suvalgytų lapinių daržovių ir paverčia jį vitaminu A. Jis yra būtinas norint išlaikyti gerą regėjimą. Vitaminas A taip pat padeda apsaugoti akis nuo sausėjimo. Akių sausumas gali sukelti infekcijas ir regėjimo kokybės praradimą.
Lapinėse daržovėse yra vitamino E. Tai yra svarbi maistinė medžiaga, kuri apsaugo nuo kataraktos – būklės, kurios metu akies lęšiukas būna sudrumstas.
Lapinės daržovės yra puikus cinko šaltinis. Šis mineralas vaidina svarbų vaidmenį gaminant pigmentą, vadinamą melaninu, kuris apsaugo akis. Cinkas taip pat gali sumažinti geltonosios dėmės degeneracijos riziką.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *