5 pasaulyje mažiausiai žinomos daržovės

Kai gaminant atsibosta įprasti produktai, ieškome kažko naujo. Štai jums sąrašas daržovių, kurios tikrai atnaujins jūsų įprastą racioną.

5. Samphire
Samphire auga uolėtose ir druskingose vandeningose vietose, kur neauga kitos daržovės. Dėl turtingo druskos šaltinio jis taip pat vadinamas jūros marinuotais agurkais. Jis daugiausia naudojamas salotoms gaminti ir kartu su įvairiais žuvies patiekalais. Samphire pelenai taip pat naudojami muilui gaminti.

4. Salierai
Šios šakninės daržovės yra kilusios iš Šiaurės Europos. Tai gali būti geriausia alternatyva bulvėms, juose yra labai mažai krakmolo. Salierai yra valgomi žali arba gali būti virti. Valgomi salierai taip pat apsaugo nuo vėžį sukeliančių elementų.
Jame yra keletas mineralų, tokių kaip fosforas, geležis, kalcis ir manganas, kurie užkerta kelią anemijai ir subalansuoja kaulų apykaitą. Vitaminas K, esantis šioje šakninėje daržovėje, taip pat padeda padidinti kaulų masę kūne.

3. Oka
Ši šakninė daržovė taip pat žinoma kaip Naujosios Zelandijos trynys, 1800 m. pristatytas iš Pietų Amerikos. Kadangi oka reikalauja specifinio klimato ir dirvožemio, Šiaurės Amerikoje ir kitose šalyse ji nėra auginama. Tai gali būti geriausias bulvių pakaitalas, jame yra krakmolo, tokio pat kaip vaisių.
Sumaišytas su salotomis suteikia malonų kvapą, daug saldesnį nei bulvės. Jis taip pat gali būti valgomas neapdorotas su druska, yra gero skonio, taip pat turi aštrų poskonį. Oka taip pat tampa turtingu vitamino C, kalio, geležies ir augalinių baltymų šaltiniu.

2. Fiddleheads
Fiddleheads taip pat žinomas kaip stručių papartis paplitęs rytinėse JAV valstijose. Atminkite, kad ne visi fiddlehead nariai yra valgomi, kai kurie yra nuodingi. Jis turi nepakartojamą skonį nei kitos daržovės.
Tiesą sakant, fiddlehead nėra gausaus derliaus, jų derlius yra retas. Ši daržovė turi dvigubai daugiau antioksidantų nei mėlynės. Fiddlehead taip pat turi daug geležies, omega 3 riebalų rūgščių ir ląstelienos.

1. Romanesco
Romanesco yra valgoma žiedinių kopūstų šeimos gėlė, kilusi iš Italijos. Jis turi unikalų augimo modelį, turi puošnius posūkius iš skirtingų žalių galvučių. Tiesą sakant, romanesco spiralės ant galvų seka „Fibonači“ serija.
Cinko buvimas šiose daržovėse labai padeda skonio pojūtį praradusiems žmonėms. Romanesco galima valgyti žalius, pusiau virtus, lengvai virškinami. Šios valgomos gėlės taip pat yra puikus vitamino C, vitamino K ir ląstelienos šaltinis.