5 toksiški maisto produktai, kuriuos mėgstame valgyti kasdien
Rodos visi maisto produktai, kuriuos vartojame, daugiau ar mažiau yra nekalti. Tačiau yra tam tikrų maisto produktų ar jų dalių, kurios gali pakenkti mūsų sveikatai. Įsidėmėkite, kurių meisto produktų ar jų dalių vertėtų vengti.
5. Ricinos aliejus
Ricinos aliejus plačiai naudojamas maisto produktuose ir vaistuose. Tai yra tobulas vaistas nuo raukšlių, plaukų slinkimo, šalinant nuospaudas ir kitas odos problemas. Jis taip pat naudojamas kartu su saldainiais, šokoladais ir kitais maisto produktais vaikams.
Ricinos aliejus kruopščiai paruošiamas iš ricinos pupelių jas spaudžiant. Tačiau reikia nepamiršti, kad ricininės pupelės turi dervų, kurios yra nuodingos. Ricinos aliejai yra paruošiami atsižvelgiant į daug atsargumo priemonių. Geriausia, ką galite padaryti, yra vengti ricinos pupelių.
4. Grybai
Grybų patiekalai yra vienas skaniausių ir populiariausių patiekalų. Tačiau ne visos grybų rūšys suteikia jūsų patiekalui skonio ir gali būti nuodingos. „Toadstools“ dar vienas pavadinimas – nuodingi grybai.
9000 hospitalizacijos atvejų Jungtinėse Valstijose dėl apsinuodijimo grybais. Pasaulyje yra 100 mažiau apnuodijusių ir 12 mirtinai apnuodijančių grybų rūšių. Nuodingi grybai paprastai pasižymi tokiomis savybėmis kaip baltos grotelės, mažesnės formos, ruda spalva, skėtis kaip dangtelis, apvalus rutulys pagrindo lygyje.
3. Vyšnios
Vyšnios plačiai naudojamos daugelyje gėrimų ir ledų. Kaip ir obuolių sėklose, vyšnių duobėse yra ir cianido junginių. Skirtingai nuo obuolių sėklų, vyšnių kauliukų vartojimo tikimybė yra didesnė. Iš tikrųjų jų skonis geras.
Nuodai išsiskyria tik iš susmulkintų vyšnių sėklų. Smulkinimo atveju išsiskiria cianido elementai, kurie blokuoja kraujo galimybę pernešti deguonį. Cianido kiekis kraujyje taip pat sukelia galvos skausmą, nerimą ir kraujospūdžio padidėjimą.
2. Migdolai
Migdolai yra vieni maistingų ir plačiai naudojamų riešutų pasaulyje. Įtraukus migdolus į savo dienos racioną, padidės jūsų energijos lygis ir imunitetas. Bet jūs turite protingai pasirinkti tinkamus migdolus, kad jie būtų nepriekaištingai subalansuotas maistas.
Yra dviejų rūšių migdolai. Pirmieji yra kartoki, o kiti – saldesni. Kartusis migdolas yra nuodingas, jis yra eilių pavidalo. Jame yra glikozido amigdalino. Kai valgai tokį kartų migdolą, jis susimaišo su vandenilio cianidu. Manoma, kad kiekviename karčiąjame migdole yra 6 mg vandenilio cianido, 100 mg tokio vandenilio cianido turi pakankamai galios, kad jus nužudytų.
1. Obuoliai
Faktiškai ne vaisius, o obuolių sėklos, prisotintos nuodingo švino. Obuoliai yra rožių šeimos nariai, jų sėklose yra nedaug cianido. Didelis obuolių sėklų suvartojimas sukelia daug šalutinių poveikių.
Obuolių sėklos yra natūraliai padengtos danga, kuri apsaugos jus nuo šalutinio poveikio. Bet geriau pašalinti tas dalis, kai valgote obuolius. Tikrų vitaminų yra tik vaisinėje obuolių dalyje.