5 sveikiausi produktai jūsų širdžiai

Siekdami pagerinti savo savijautą mes esame linkę griebtis visko arba nesigriebti nieko ir laukti kol viskas praeis. Tačiau nebūtina išradinėti dviračio. Jau seniai yra žinomi maisto produktai, kurių įtraukimas į racioną pagerina savijautą. Taigi kviečiame susipažinti su tais maisto produktais, kuriuos būtina įtraukti į savo maisto racioną.

5. Pomidorai
Pomidorų valgymas padeda sumažinti širdies ligų riziką
Likopinas yra fitocheminė medžiaga, pomidorams suteikianti ryškiai raudoną spalvą. Daugelyje medicinos tyrimų nustatyta, kad likopenas gali būti naudingas širdies sveikatai. Tinkamai subalansuotas likopeno turinčių pomidorų vartojimas gali sumažinti DNR pažeidimo lygį kraujo ląstelėse. Likopinas taip pat turi mažai kalorijų. Taigi pomidorų įtraukimas į savo dienos racioną galėtų sumažinti širdies ligų riziką.
Sveikas pomidorų vartojimas gali užkirsti kelią nepageidaujamai trombocitų agresijai. Trombocitų ląstelių vaidmuo jūsų kraujyje yra atpažinti pažeistas kraujagysles ir sudaryti krešulius, kad būtų išvengta kraujavimo. Tuo pačiu metu trombocitų disfunkcija gali sukelti rimtų širdies problemų. Pomidorai yra vienas geriausių maisto produktų, kuriuos reikia valgyti siekiant sumažinti tokią riziką.
Pomidoruose gausu kalio. Tai svarbus elementas mažinant širdies ligų ir insulto riziką. Pomidoruose mažai natrio. Taigi šis puikus vaisius padės efektyviai sumažinti kraujospūdį.

4.Juodas šokoladas
Tamsiame šokolade yra vienas iš svarbių flavonoidų (augalinio junginio), vadinamo flavanoliais. Jie pasižymi stipriomis antioksidantinėmis savybėmis, kurios padeda kovoti su ląstelių pažeidimais ir mažina kraujospūdį.
Saikingai vartojant tamsius šokoladus, gali sumažėti MTL (blogojo cholesterolio) lygis ir padidėti DTL (gerojo cholesterolio) cholesterolio lygis. Tokiu būdu tamsūs šokoladai padės išvengti kelių širdies ligų rizikos.
Tamsiame šokolade yra biologiškai aktyvus augalų junginys, vadinamas polifenoliais. Šis junginys galėtų apsaugoti jūsų širdį palaikydamas kraujagysles sveikas ir mažindamas kraujospūdį.

3. Graikiniai riešutai
Graikiniai riešutai yra vieni sveikiausių riešutų, kuriuos reikia įtraukti į savo dienos racioną. Reguliarus vartojimas gali pagerinti jūsų širdies sveikatą. Graikiniuose riešutuose yra sveikų omega-3 riebalų rūgščių ir L-arginino amino rūgščių. Šie elementai kovoja su kraujo krešulių susidarymu ir palaiko jūsų arterijų sienas sveikas.
Jūs galite sumažinti cholesterolio kiekį suvartodami gerai subalansuotą graikinių riešutų kiekį per dieną. Tai daugiausia sumažina blogojo MTL cholesterolio lygį.
Dėl nepageidaujamo trombocitų ląstelių aktyvavimo gali atsirasti per didelis krešėjimas. Bet tokią riziką galite sumažinti įtraukdami graikinius riešutus į savo dienos racioną.
Graikiniuose riešutuose gausu kalio, magnio ir kalcio. Šie elementai padės sumažinti kraujospūdį.

2.Mėlynės
Per didelis laisvųjų radikalų susidarymas gali sukelti širdies problemų. Nes labai reaktyvūs laisvieji radikalai gali pažeisti arterijų sienas. Norėdami kovoti su laisvaisiais radikalais, į savo racioną įtraukite mėlynių, kuriose gausu antioksidantų. Tai apsaugo ląsteles nuo pažeidimų ir sumažina širdies ligų riziką.
Valgydami mėlynes, jūsų organizme sumažės blogojo cholesterolio, vadinamo MTL cholesteroliu, lygis. Aukštas MTL cholesterolio lygis yra vienas pagrindinių elementų, susijusių su širdies ir kraujagyslių ligomis.
Kasdien vartojamas mėlynių kiekis gali sumažinti kraujospūdį ir išlaikyti tvirtas arterijų sienas.
Mėlynėse gausu antocianinų, kurie gali kovoti su širdies ir kraujagyslių ligomis.
Pagrindinė mėlynių ląstelienos nauda sveikatai – tai padeda sumažinti cholesterolio kiekį jūsų organizme. Tai taip pat kovoja su blogu MTL cholesteroliu. Taigi ląsteliena sumažina širdies ligų tikimybę. Maistas, kuriame gausu skaidulų, taip pat padeda sumažinti kraujospūdį ir apsaugoti nuo insulto.

1.Avokadas
Sveiki avokadai yra puikus mononesočiųjų riebalų šaltinis. Šie sveikieji riebalai gali sumažinti blogojo MTL cholesterolio lygį. Todėl saikingas avokadų vartojimas galėtų sumažinti širdies smūgio ir insulto riziką.
Avokadai, kuriuose gausu kalio, gali efektyviai sumažinti kraujospūdį. Avokaduose taip pat yra sveikųjų omega-3 riebalų rūgščių, kurios gali sumažinti kelių širdies ligų riziką.
Avokadai yra puikus karotenoidų, augalinių pigmentų, šaltinis. Tai padeda pagerinti širdies ir kraujagyslių sveikatą.
Dėl normalaus kūno proceso jūsų kūne susidarys laisvieji radikalai. Šie labai reaktyvūs laisvieji radikalai oksiduoja cholesterolį. Tuomet oksiduoti cholesteroliai pateks į arterijos sienas. Tokia būklė gali baigtis keliomis širdies ligomis ir insultu. Kadangi arterijos sienelėje kaupiasi daugiau oksiduotų cholesterolių, kraujas negalėjo tekėti normaliu greičiu ir tai sukels rimtų širdies problemų. Vitaminas E gali veiksmingai kovoti su cholesterolio oksidacija. Šis junginys labai turtingas avokadais.