5 vaisiai, kurie dažniausiai per klaidą priskiriami daržovėms
Jeigu dabar pietaujate ir susimąstėte, ar jūsų valgomas patiekalas pagamintas iš vaisių ar iš daržovių, mes galime jums padėti atsakyti į šį ganėtinai nelengvą klausimą. Nors kai kurie vaisiai iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip daržovės ir skoniu tikrai neprilygsta vaisiui, tačiau biologiniu požiūriu jie vis vien priklauso vaisiams. Taip yra dėl to, kad jie turi viduje sėklų, jas gaubia minkštimas. Tai kurios daržovės vis dėl yra vaisiai?
5. Žirniai
Žmonės žirnius pradėjo auginti prieš tūkstančius metų. Nuo tada tai vienas mėgstamiausių mūsų maisto produktų. Žirniai auga ant ilgų stiebų. Šis pamėgtas maisto produktas iš techninės perspektyvos yra vaisius. Žirniai gerai auga vėsioje vidutinio klimato zonose. Nepamirškite, kad praėjus kelioms valandoms po nuskynimo, žirniai praranda saldumą.
4.Agurkai
Plačiai auginami agurkai priklauso melionų šeimai. Be kulinarijos, daug privalumų turinčius agurkus galima naudoti ir kitur, įskaitant nuraminti saulės nudegimą, švytinčią odą, sumažinti odos tinimą ir pažeistus plaukus.
Nors dauguma mūsų nesuvokia vieno svarbaus agurkų fakto – tai nėra daržovė. Agurkų sėklos, biologiniu požiūriu yra vaisiaus sėklos. Agurkus galima valgyti žalius, taip pat 96% šio vaisiaus yra vanduo.
3.Moliūgas
Dideliam moliūgui auginti skiriama ypatinga vieta. Juk daugelis mėgsta moliūgų pyragą, troškinius su moliūgais ir net moliūgų sriubą. Moliūgas taip pat garsėja kaip Helovyno puošmena. Sferos formos storo lukšto moliūge yra sėklų ir minkštimo. Taigi moksliniu požiūriu moliūgas yra vaisius, o ne daržovė. Moliūgai yra ne tik skanūs, bet ir turtingi maistinėmis medžiagomis.
2. Avokadas
Dėl pikantiško skonio ir naudojimo kai kuriuose patiekaluose, avokadą galite pavadinti daržove. Tačiau iš tikrųjų avokadas yra vaisius. Nes jame yra viena didelė sėkla, apsupta minkštimo. Avokadai pradėti auginti prieš 8000 m. Avokadas taip pat yra vienas iš nedaugelio vaisių, kuriame yra širdžiai palankių mononesočiųjų riebalų.
1. Pomidoras
Pomidoras – vaisius ar daržovė, tai diskusija, kuriai nėra pabaigos. Kokia tiesa? Kulinarijos požiūriu, pomidorai yra daržovės, naudojamos salotoms ir daugeliui kitų patiekalų. Jis taip pat nėra toks saldus kaip dauguma vaisių. Tačiau biologiniu požiūriu pomidoras yra vaisius, kuriame yra sėklų. Pasaulyje yra per 10000 skirtingų pomidorų veislių. Pomidorų galima rasti įvairių spalvų, įskaitant raudoną, oranžinę, geltoną ir violetinę.